Βιβλία

Το Ξύπνημα της Καρδιάς
Δάφνη Μαρτινέζ

Πίσω από το Όνομα

Ονομάζομαι Δάφνη. Ζω στην Γαλλία με την οικογένειά μου, αν και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Από μικρή ο τρόπος με τον οποίο καταννοούσα την ζωή έμοιαζε να είναι διαφορετικός από τον τρόπο που είχαν οι άλλοι. Είχα την πεποίθηση ότι όλοι μας είχαμε τις ίδιες ικανότητες αλλά απλά δεν μιλούσαμε γι’αυτές ανοιχτά. Ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και το είχα αποδεχτεί σαν ένα κοινό μυστικό.

Η διαισθητική μου προσέγγιση, μέχρι και σήμερα, μου έφερε πολλά δώρα αλλά μου δημιούργησε και πολλά προβλήματα. Δεν ήταν τόσο η διαίσθηση αυτή καθ’αυτή αλλά η απειρία μου στο πως να την χειρίζομαι σωστά. Η ικανότητα εσωτερικής καθοδήγησης ήταν τόσο φυσική μέσα μου που στην αρχή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε.

Μεγαλώνοντας θέλησα να μπω στα κοινωνικά καλούπια για να βρω μια φυσιολογικότητα, αλλά η εμπειρία ήταν ανεπιτυχής. Όσο προσπαθούσα, τόσο οι άλλοι με αναγνώριζαν ως διαφορετική. Σοβαρά γεγονότα ήρθαν να επιβαρύνουν την ευαισθησία μου και για να επιβιώσω έπρεπε να απελευθερωθώ από ετικέτες και να αποδεχθώ την διαφορετικότητά μου.

Καθ’οδόν, βεβαίως και έψαξα και ζήτησα βοήθεια, αλλά τις περισσότερες φορές αυτή η βοήθεια μου αφαιρούσε και κάτι. Ευτυχώς, κατάλαβα ότι μόνο μέσα από την αυτοκατανόηση και την επαφή με την εσωτερική μου σοφία θα κατάφερνα να θεραπευθώ.

Η ευαισθησία οξυνόταν και ήταν επείγον να βρω μια λύση, όχι μόνο για να επιβιώσω, αλλά και για να αποδεχθώ αυτήν που πραγματικά είμαι. Αυτήν που γεννήθηκα για να έχω την εμπειρία που μου αντιστοιχεί στο Εδώ, με συνείδηση και ευθύνη της ύπαρξής μου. Ως συνεργάτης και συν-δημιουργός.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Δεν μοιραζόμαστε ποτέ το email σας με τρίτους και δεν γινόμαστε κουραστικοί.

54Κεφάλαια στο “Ξύπνημα της Καρδιάς”
11Ο Άξονάς σου και οι Άλλοι
33Δημιουργήστε τη Ζωή σας
50Αληθινή Ελευθερία